Selecteer een pagina

De zaterdag is voor mij de dag waarop ik graag de tijd neem om een instrument te demonstreren. Klanten maken dan een afspraak en hebben de gelegenheid om in alle rust kennis te maken met het instrument. 

Een leerling van een van onze docenten had belangstelling voor een Roland piano en wel een uit de nieuwste series piano’s de HP-700 serie.

Hoe ga je dat doen als je de piano nog niet in huis hebt? Wel de techniek van het klavier, de zgn HPA50 technologie zit ook in de prachtige LX-7 die ik wel heb staan. Het werd een aan meerdere kanten wat gekunsteld gesprek: de klant komt uit Polen en sprak gelukkig Engels, maar dat is voor mij een uitdaging. Niet zozeer vanwege de taal, maar wel om de specifieke functies te vertalen naar het juiste Engelse woord.

Terwijl, vlak voor sluitingstijd, de klant binnenkwam voor de demo, schoof er nog een klant aan. Hij wilde niet tussendoor want was ook geïnteresseerd in een Roland piano.

Het werd een leuke sessie, niet in de laatste plaats vanwege de beide Roland apps: Pianopartner2 en Pianodesigner. De techniek die Roland gebruikt in zijn piano’s is zo mooi, dat de apps heel veel functionaliteit kunnen demonstreren. Het valt dan minder op dat ik eigenlijk geen piano kan spelen! De klant maakte het niet uit. Ik kreeg een bedankje voor de uitgebreide en professionele demonstratie en wat belangrijker was: ook de bevestiging van de bestelling. En die andere klant: die kocht een RP-102. Op dit moment een van de populairste modellen in ons assortiment.