Selecteer een pagina

Vroeger op school speelde ik in een bandje. Nadat we getrouwd zijn en naar een flat verhuisden is mijn drumset, een prachtige blauwe Pearl, slachtoffer geworden van een veranderde belangstelling.

Zo’n 24 jaar na dato bezocht ik de winkel waar ik nu werkzaam ben om eens op een elektrische drumset te spelen. Toen ik ter gelegenheid van ons 25 jarig huwelijksfeest een cadeau mocht uitzoeken, was de keuze gauw gemaakt. Inmiddels zijn mijn Roland TD-3 en ik dikke vrienden en speel ik er met enige regelmaat op.

Kortstondig heb ik deel uitgemaakt van een indo rock bandje, maar optreden met een elektrische set was toch wat lastig. In die tijd waren de fraaie drumversterkers nog niet binnen mijn budget, dus heb ik met een actieve speaker gewerkt. Het ontbreken van met name de lage tonen maakte het niet tot de juiste combi. Gewoon maar lekker met hoofdtelefoon spelen.

Toen ik gevraagd was om het shantykoor te versterken had ik een uitdaging: Inmiddels had ik een snaartrom, hihat en bekkens, maar dat was het dan.

Van een oude Samsonite koffer bouwde ik een bassdrum en van lieverlee kwam er steeds meer uitbreiding bij mijn setje: tomtoms en percussie. Voor optreden op straat een prima oplossing.

Voor het spelen binnen bleef de wens om een knappe kit te hebben. En die kwam er ook! Via marktplaats heb ik een prachtige 50 jaar oude Blue Oyster Pearl set kunnen kopen. Puntgaaf en een genot om te spelen.